post

Dartfan

Darts is één van mijn favoriete bezigheden. Zowel passief als actief. Ik blijf ’s nachts wakker voor een potje darts op televisie. Het kan me niet schelen wie het tegen wie opneemt. Het gaat me namelijk niet alleen om het spelletje, maar om de hele entourage. Naarmate de wedstrijd vordert, schuif ik dichter naar het puntje van mijn stoel en laat ik me meeslepen door het enthousiasme van het publiek en vooral de aanstekelijke presentatie van de master speaker die na elke worp het aantal punten door de zaal schalt. Sinds kort beoefen ik zelf de dartsport. Via Dartshopper.nl heb ik de basisbenodigdheden besteld. De volgende dag had ik alles in huis en kon ik zelf een pijtje gooien.

Weetjes over de pijtjes

Hoe weet je nou welke pijtjes je het beste kunt bestellen? De meest gebruikte pijtjes zijn de zogenaamde brass darts. Deze pijtjes worden voornamelijk gebruikt door mensen die recreatief darten. Ook de dartpijtjes in het café zijn bijna altijd brass darts. De echte professionals spelen met zogenaamde tungsten darts. Tungsten is de goedkopere variant van titanium. De twee soorten pijlen verschillen niet alleen in prijs. De tungsten darts zijn duurder omdat je er stabieler mee kunt gooien.

Het staartje van een dartpijl noemen we een flight. Meestal hebben flights vier vleugels, maar er zijn er ook met drie vleugels. Die flights zijn verwisselbaar. Ze zijn in allerlei modellen, kleuren en motieven te bestellen en je kunt ze zelfs laten bedrukken met een afbeelding naar keuze. Op mijn pijltjes staat natuurlijk het hoofd van Barney!